skip to Main Content

Consulting –
Työyhteisökonsultointi

Iloton ilmapiiri työpaikalla?

Työtyytyväisyyskyselyn tulokset osoittavat tiimien välistä kitkaa?

Työntekijöiden välit ovat tulehtuneet?

Luottamus johtoon rakoilee?

Konsultointi sopii johtoryhmän, tiimin tai vaikka kahden ihmisen välisen konfliktin ratkaisuun. Yleensä tulehtuneet välit ovat johtaneet puhumattomuuteen, ja sitä on voinut jatkua jo pitkään ennen kuin haetaan ulkopuolista apua.

”Emme enää pärjää omin voimin. On oikeastaan jatkuva kriisi. Tarvitsemme ulkopuolisen analyysin tilanteesta ja ratkaisuvaihtoehdoista.” Järjestön hallituksen puheenjohtaja

Aloitan konsultoinnin jokaisen asianomaisen ryhmän jäsenen henkilökohtaisella, ns. terapeuttisella haastattelulla niin, että jokainen tulee ensin kuulluksi. Haastattelujen perusteella näen millainen interventio voi auttaa ryhmän jäseniä rakentamaan luottamusta uudelleen, ja mitä he eivät ole vielä valmiita tekemään.

”Työpaikkakyselyn tulokset olivat sokeeraavia. Haastattelujen yhteenveto nosti esiin teemoja joita itsekin olin alitajuisesti ajatellut – nyt tilanne on hyvin jäsennelty ja tästä on helpompi jatkaa.” Asiantuntijayrityksen toimitusjohtaja  

Konsultoinnin tuloksena on palautunut luottamus ihmisten välillä, kun työyhteisössä opitaan tarkastelemaan tapahtumia tietoisemmin ilman oletuksia, viestinnässä kunnioitetaan toisia ja yhteisiin pelisääntöihin sitoudutaan.

”Lämmin kiitos sinulle! En olisi uskonut vuoden vaihteessa, että me selviämme. Olin silloin niin tyhjä. Tämä kevät on ollut kasvun aikaa, ja ilman sinua emme olisi päässeet siitä ’vuotavan veneen äyskäröinnistä purjehtimaan uusilla purjeilla’. Tämä on ollut minulle henkilökohtaisestikin iso asia, tästä jää elämän mittainen jälki, kiitos.” Esimies, 54

Usein käyttämiäni työkaluja ovat rakentavan vuorovaikutuksen malli NVC (non-violent and compassionate communication), johtajuuden toimintalogiikat, samoin kuin ratkaisukeskeiset coaching-menetelmät ja psykologisen sopimuksen päivittäminen, jos kyseessä on työnantajan ja työntekijän välinen luottamuspula.

”Yhteistyö on ollut esimiehen kanssa nyt hyvää. Positiivisuutta siis ilmassa. Keskustelukulttuuri saatiin toivottavasti palautettua. Prosessi oli nopea, vain muutama tapaaminen, ja silti solmuja saatiin avattua. Ei voi muuta kuin kiittää. Nyt voi taas hengittää.” – Järjestön työntekijä

Konfliktien hinta on kova, kun käsittelemättömistä ristiriidoista seuraa stressiä, ja pitkään jatkuessaan uupumista, sairaspoissaoloja ja henkilöstön vaihtuvuutta.

”Teet tärkeää työtä. Mikä voi olla tärkeämpää kuin että ihmiset voivat hyvin?” Esimies, 54

 

Olen alkuperäiseltä koulutukseltani organisaatio- ja työnsosiologi. Minulla on yli 20 vuoden kokemus kansainvälisissä yrityksissä mm. liikkeenjohdon konsulttina PricewaterhouseCoopersissa, johdon ja osaamisen globaaleissa kehittämistehtävissä Nokiassa ja NSN:ssa sekä henkilöstöjohtajana ohjelmistoyrityksessä. Monipuolinen coaching – ja psykoterapiakoulutus sekä kiinnostus työelämän kehittämisen uusimpiin virtauksiin auttavat ratkomaan työpaikan ristiriitatilanteita inhimillisesti ja tuloksellisesti.

workplace-1245776_1920
Back To Top