skip to Main Content
KOHTAATKO INHIMILLISYYDEN ITSESSÄSI?

KOHTAATKO INHIMILLISYYDEN ITSESSÄSI?

Haluan inhimillistää johtajan. Niin meidän muiden silmissä kuin – ja erityisesti – johtajan omana kokemuksena.

Tietoinen johtaja ymmärtää, että organisaatiossa tapahtuu paljon sellaista mikä ei näy päällepäin, mutta mikä ohjaa ihmisten toimintaa enemmän kuin hienoimmatkaan strategiahankkeet.

Työelämässä näemme paljon teatteria, jossa jokainen näyttelee osansa mutta todellista muutosta ei saada aikaan. Tässä on kyse johdon ja henkilöstön välisestä etäisyydestä: johtajan omassa todellisuudessa asiat näyttävät sujuvan mutta työntekijöiden todellisuus on karumpi – ja pahinta on, jos johto ei ole edes kiinnostunut ymmärtämään mitä työn tekeminen ja tuloksen aikaansaaminen käytännössä edellyttävät.

Johtajan edun mukaista on, että asiat sujuvat tehokkaasti, ja jokainen poikkeama, valitus tai huomautus vievät huomion pois tuloksesta. Kokeneet ja ammattimaisen projektipäälliköt osaavat laskea projektiin ”slackiä” koska inhimillisessä toiminnassa on aina riskejä ja ne yleensä toteutuvat jossain vaiheessa. Mutta tiukka, yksisilmäinen johtaminen ei kestä tätä inhimillisyyttä. Ja sen perimmäinen syy on, että johtaja ei kestä inhimillisyyttä ja epätäydellisyyttä itsessään.

Työpaikoilla on paljon pahoinvointia siksi, että ihmisiä kohdellaan vain rooliensa kautta, ja inhimillisyys ja luonnolliset tarpeet jätetään huomiotta. Olemme jo sillä tietoisuuden tasolla, että meidän on aika laajentaa ihmiskäsitystämme ja alkaa toteuttamaan sitä myös niillä työpaikoilla, joihin on pesiytynyt autoritaarinen tai epäinhimillinen kulttuuri.  Kova johtaja maksaa inhimillisyyden tukahduttamisesta itse kalleimman hinnan.

TRUTH – FREEDOM – GRACE – INSPIRATION – INTEGRITY

BA_logo

TUULA SAARELA

  • Master of Social Sciences
  • Schema Therapist
  • Solution Focused Brief Therapist
  • Professional of Logotherapy and Existential Analysis

Reception Lauttasaari Helsinki and Zoom.

Email: tuula.ba (at) tuulasaarela.com
Tel. +358 50 500 4515

 

LinkedIn: linkedin.com/in/ba-tuula-saarela
Twitter: @ba_tuulasaarela
Facebook: Ba Tuula Saarela

Back To Top