skip to Main Content
KUKA MINÄ OLEN?

KUKA MINÄ OLEN?

”Niin, kuka minä olen?” Kymmenien vuosien ura samalla alalla oli sananmukaisesti urauttanut johtajan.

”Mutta psykoterapiaa…en tiedä, se on pelottavaa!” Asiakkaani tunnusti epäilynsä ensimmäisen tapaamisemme aikana. Kerroin että terapiassa me tutkimme niitä ajatuksia, uskomuksia ja tunne-elämän malleja, joiden varassa hän johtaa ja tekee työtään. Etsimme vastauksia siihen, miten hän löytäisi joustavampia ja vaikuttavampia tapoja toimia johtajana.

Jos kysyt johtajilta useimmat sanovat, että eniten heiltä puuttuu aikaa. Heillä ei ole aikaa pysähtyä miettimään toimivatko he viisaasti. Pysähdys tulee vasta eron, vakavan sairauden, tai potkujen muodossa. Sitten on aikaa miettiä, mutta onko äkkipysähdykselle vaihtoehtoa?

”Niin, kuka minä olen?” Johtaja tiesi olevansa muiden silmissä lähes instituutio, vaikka tunsi sisimmässään olevansa ”vain pikkupoika pohjoisesta”. Ajatus siitä, että kalenterista olisi varattu aikaa keskittyä vain häneen itseensä – ei liiketoiminnan tehostamiseen tai organisaatiomuutoksen läpivientiin tai vaikeisiin neuvotteluihin – alkoi tuntua houkuttelevalta ajatukselta.

Sovimme tapaamiset saman tien puoleksi vuodeksi eteenpäin. Ensimmäisen terapiasession aikana syvennyimme siihen tarinaan, jota johtaja oli kertonut itsestään vuosien ajan. Mutta mitä hän jätti kertomatta menestystarinastaan? Pääsimme itsetutkiskelun alkuun.

Beware the Busy Manager by Heike Bruch and Sumantra Ghoshal. Harvard Business Review. February 2002; Future CEO tutkimus 2016 ja 2017.

TRUTH – FREEDOM – GRACE – INSPIRATION – INTEGRITY

BA_logo

TUULA SAARELA

  • Master of Social Sciences
  • Schema Therapist
  • Solution Focused Brief Therapist
  • Professional of Logotherapy and Existential Analysis

Reception Lauttasaari Helsinki and Zoom.

Email: tuula.ba (at) tuulasaarela.com
Tel. +358 50 500 4515

 

LinkedIn: linkedin.com/in/ba-tuula-saarela
Twitter: @ba_tuulasaarela
Facebook: Ba Tuula Saarela

Back To Top