skip to Main Content
KUN JOHTAJA EI OLE TIETOINEN ITSESTÄÄN – TAI TOISISTA

KUN JOHTAJA EI OLE TIETOINEN ITSESTÄÄN – TAI TOISISTA

Johdon terapeutin kanssa johtaja voi rehellisesti tutkia itseään tullakseen tietoisemmaksi omasta toiminnastaan ja vaikuttimistaan. Se on ainoa kestävä tie vaikuttavaksi johtajaksi.

Psykologinen ymmärrys on yllättävän monen johtajan ”Akhilleen kantapää”. Esimerkiksi Korn Ferryn tutkimuksen mukaan johtajan tietoisuus itsestään on johtajien kehittämistarpeiden kärkipäässä. Seuraavaksi eniten kehittämistä kaipaavat ihmissuhde- ja kuuntelutaidot sekä empatia. Uranousun usein selittävät tekninen kyvykkyys, looginen älykkyys ja kunnianhimo, mutta tunneälyn perusteet ovat hukassa.

Tunneälyn neljä kulmakiveä ovat Daniel Golemanin mukaan tietoisuus itsestä, itsen johtaminen, tietoisuus toisista (erityisesti empatia) sekä ihmissuhdetaidot. Tunneälyn puutteesta organisaatioissa seuraa, että johtajat elävät omassa maailmassaan, he eivät aidosti kohtaa muita ihmisiä ja vastavuoroisesti nämä eivät täysin sitoudu työhönsä, koska heidän tarpeitaan ei huomioida. Korn Ferryn tutkimuksen mukaan johdon tunneälyllä ja yrityksen tuloksella on selvä positiivinen korrelaatio.

Tiesitkö että Piilaakson menestyvimpien yritysten ylimmät johtajat käyvät psykoterapiassa? He ovat käyneet huippuyliopistojen johdon koulutusohjelmissa, saaneet henkilökohtaista valmennusta parhailta coacheilta ja osallistuneet ayahuasca-retriitteihin Andeilla, mutta hekin ovat ymmärtäneet, että vastaus ei löydy ulkopuolelta vaan ihmisen sisäisestä maailmasta. Siitä että tulee tietoisemmaksi itsestään ja toisista.

Quartz 1.5.2016. https://qz.com/670841/the-no-1-thing-ceos-want-from-executive-coaching-self-awareness/

TRUTH – FREEDOM – GRACE – INSPIRATION – INTEGRITY

BA_logo

TUULA SAARELA

  • Master of Social Sciences
  • Schema Therapist
  • Solution Focused Brief Therapist
  • Professional of Logotherapy and Existential Analysis

Reception Lauttasaari Helsinki and Zoom.

Email: tuula.ba (at) tuulasaarela.com
Tel. +358 50 500 4515

 

LinkedIn: linkedin.com/in/ba-tuula-saarela
Twitter: @ba_tuulasaarela
Facebook: Ba Tuula Saarela

Back To Top