skip to Main Content

SIELUUNTUMISEN EHEYTTÄVÄ VAIKUTUS

On äärimmäisen kaunista, kun ihminen vapautuu itse rakentamastaan vankilasta ja sielukkuus tulee tilalle.

Tietoinen läsnäolo itsensä kanssa – ”sieluuntuminen” – on erityisen tärkeää johtajalle, joka kantaa vastuuta muista ihmisistä. Itsensä kanssa sinut oleva johtaja kohtaa toiset ihmiset omana itsenään, avoimesti ja aidosti.

Joillekuille läsnäolo on kuitenkin kauhistus: vaikka johtaja vetäytyy viikonlopuksi mökille, mukana kulkee myös läppäri, puhelin ja pino papereita ja ajatuksia, jotka pyörivät mielessä. Johtaja mieluummin välttelee ikäviä ajatuksia ja painaa kipeät kokemukset kehoonsa ja tiedostamattomaan, kuin kuuntelisi miltä ne tuntuvat ja mitä ne kertovat.

Eheytyminen on yksi ihmisen keskeisistä tehtävistä. Jollemme eheydy, me siirrämme psyyken haavamme muihin ihmisiin ja seuraaviin sukupolviin. Johdon terapeuttina tuen näiden syvemmällä olevien kipupisteiden käsittelyä ja niistä vapautumista.

Terapiassa johtaja oppii vähitellen olemaan läsnä tässä ja nyt. Yhdessä luotu erityinen tila, ”Ba”, mahdollistaa itsen rehellisen tutkimisen. Terapeuttinen suhde toiseen ihmiseen auttaa tulemaan todemmaksi. Reflektion kautta johtaja tulee tietoisemmaksi itsestään ja vaikutuksestaan ympäristöönsä.

Suurin osa eheytymisestä tapahtuu kuitenkin muualla kuin terapiahuoneessa. Jos johtaja ei opi olemaan rauhassa itsensä kanssa, pysähtymään oman sielunsa äärelle, draama jatkuu. Hän luulee olevansa oman elämänsä showmestari, mutta tiedostamattomat tarpeet ohjaavat häntä. Hän taistelee todellista itseään vastaan.

On kaunista, kun ihminen oppii tuntemaan ne psykologiset strategiansa, joiden varassa hän on elänyt mutta jotka eivät enää kannattele. Luopuminen on tuskallista, mutta kun se tapahtuu, ahdistus haihtuu ilmaan. Tilalle tulee helpotus, kiitollisuus ja sielukkuus.

Sielukasta Uutta Vuotta 2018!

Back To Top